Sağlıklı Tatlı Alternatifi:Kabak Tatlısı


    Mevsimi gelmişken balkabağını tüketmeye ne dersin?
1 kalın dilim balkabağı sadece 60 kaloridir.Günlük A vitamini gereksiniminin %70ini,  C vitamininin %38'ini, lifin %10'unu, fosfor gereksiniminin %15'ini  karşılamaktadır. İçerdiği antioksidanlarla hastalıklara karşı koruyucudur, cilt için faydalıdır.
Şeker eklenmeyeceği için diyette pişmanlık duymadan rahatlıkla tüketebilebilir. Ayrıca eklenen faydalı yağlar ile kilo vermeyi de kolaylaştırmaktadır.

Malzemeler:

  • 2 kalın dilim balkabağı (500 g),
  • 2 adet kuru incir (40 g),
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm (10 g),
  • 2 bütün ceviz (30 g),
  • 1 adet çubuk tarçın (5 g)
Yapılışı:
  1. Dilimlenmiş kabaklar tencereye koyulur.
  2. Kuru incirler minik  minik doğranır.
  3. Kabakların üzerine incir ve kuru üzümler ilave edilir.
  4. Tencereye yarım su bardağı su ve tarçın eklenir.
  5. Yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirilir.
  6. Servis edilirken kırılan cevizler kabakların üzerine dökülür.
İstenirse ceviz yerine 1 tatlı kaşığı kadar tahin de eklenebilir.

Tarif  2 kişiliktir.
1 posiyonu;
  • 180 kalori,
  • 6 gram protein,
  • 5 gram yağ,
  • 27 gram karbonhidrat,
  • 4,5 gram lif içermektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Demir Emilimini Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Bulgurlu Mercimekli Biber Dolması

Tarçın Kan Şekerini Düzenler Mi?