Bulgurlu Mercimekli Biber Dolması
Dolma yaparken pirinç yerine bulgur ve kırmızı mercimek koymayı denedin mi?
Bu yöntemle daha fazla lif alınmaktadır.
Yetişkin bir bireyin günlük ortalama 25-30g lif alması önerilmektedir.
Yeterli miktarda alınan lif;
- Enerji alımında kontrol sağlanması ve obezite riskinin azalmasına yardımcıdır,
- Kabızlıktan korur,
- Kalp için sağlıklıdır,
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcıdır, daha geç acıkmayı sağlamaktadır.
Malzemeler:
- 10 adet dolmalık biber,
- 3 adet kuru soğan,
- 2 diş rendelenmiş sarımsak,
- 5 yemek kaşığı zeytiyağı,
- 2/3 su bardağı pilavlık bulgur,
- 2/3 su bardağı kırmızı mercimek,
- 1 orta boy domates,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı toz tarçın,
- yarım çay kaşığı yenibahar,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 su bardağı sıcak su.
- Dolma içi için soğan, salça ve domates yağsız olarak kavrulur.
- Üzerine sırayla bulgur,mercimek, sıcak su eklenir.
- Rendelenen sarımsak, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Suyunu çekince kısık ateşe alınır, bulgur diri kıvamdayken ocaktan alınır.
- Zeytinyağı ilave edilir.
- Biberlerin içi doldurulur, kısık ateşte pişinceye kadar tutulur.
1 porsiyonunun enerji ve makro besin ögeleri değeri:
- 182 kalori,
- 19 g karbonhidrat,
- 4 g protein,
- 10 g yağ.
Yorumlar
Yorum Gönder