Lorlu Kabak Omlet


Kahvaltında farklı bir omlet denemeye ne dersin?

Malzemeler:

  • 1 adet kabak (150 g),
  • 1 tepeleme yemek kaşığı lor peyniri (20 g),
  • Yarım çay bardağı süt (50 ml),
  • 1 adet yumurta (50 g),
  • 1 tutam tuz,
  • 1 tutam karabiber,
  • 2-3 dal dereotu,
  • 1 küçük diş sarımsak (2 g).
Yapılışı:

  1. Kabak rendelenir.
  2. Yağsız tavada rendelenen sarımsak ile pişirilir.
  3. Ayrı bir kapta yumurta akı ve tuz iyice çırpılır (yumurtadan beyaz köpük oluşuncaya kadar).
  4. Dereotu ince ince kıyılır.
  5. Kaba yumurta sarısı, dereotu, süt ve karabiber eklenir,karıştırılır.
  6. Tavada bekleyen kabakların üzerine karışım dökülür, çok az karıştırılır.
  7. Üzerine lor peyniri serpiştirilir.
  8. Tavanın üzeri kapatılarak pişmeye bırakılır.
Tarif bir porsiyondan oluşmaktadır. Çok doyurucu ve besleyici değeri yüksektir, minikleriniz için de deneyebilirsiniz.

1 porsiyonunun enerji ve besin ögeleri değeri:

  • 148 kalori,
  • 7 gram karbonhidrat,
  • 12 gram protein,
  • 8 gram yağ.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Demir Emilimini Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Bulgurlu Mercimekli Biber Dolması

Kakaolu Muzlu Dondurma Tarifi