Lorlu Kabak Omlet
Kahvaltında farklı bir omlet denemeye ne dersin?
Malzemeler:
- 1 adet kabak (150 g),
- 1 tepeleme yemek kaşığı lor peyniri (20 g),
- Yarım çay bardağı süt (50 ml),
- 1 adet yumurta (50 g),
- 1 tutam tuz,
- 1 tutam karabiber,
- 2-3 dal dereotu,
- 1 küçük diş sarımsak (2 g).
- Kabak rendelenir.
- Yağsız tavada rendelenen sarımsak ile pişirilir.
- Ayrı bir kapta yumurta akı ve tuz iyice çırpılır (yumurtadan beyaz köpük oluşuncaya kadar).
- Dereotu ince ince kıyılır.
- Kaba yumurta sarısı, dereotu, süt ve karabiber eklenir,karıştırılır.
- Tavada bekleyen kabakların üzerine karışım dökülür, çok az karıştırılır.
- Üzerine lor peyniri serpiştirilir.
- Tavanın üzeri kapatılarak pişmeye bırakılır.
1 porsiyonunun enerji ve besin ögeleri değeri:
- 148 kalori,
- 7 gram karbonhidrat,
- 12 gram protein,
- 8 gram yağ.
Yorumlar
Yorum Gönder