Nohut Salatası
Bugün menünde nohut salatasına yer vermeye ne dersin?
Nohut; karbohidrat, protein, lif, demir, fosfor, potasyum, çinko ve B grubu vitaminlerinden zengin bir kurubaklagildir. Ayrıca en çok lif içeren kurubaklagildir. Konstipasyon (kabızlık) problemi yaşanıyorsa haftada 2 öğün kurubaklagil tüketmeye dikkat edilmelidir.
Nohut; salata alternatifi olarak tüketildiğinde bitkisel kaynaklı demiri C vitamini ile birlikte alındığı için biyoyararlanımı (demirin emilimi) artmaktadır. Özellikle birey anemi (kansızlık) problemine sahipse demir emilimini arttıracak şekilde beslenmelidir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut ( 120g)
- 1 adet orta boy salatalık (120 g)
- 1 büyük boy domates (120 g)
- 1 diş sarımsak (3 g)
- 1 küçük kuru soğan (75 g)
- 1 adet limon (100 g)
- 3-4 yaprak marul (40 g)
- 1-2 yaprak taze nane (3 g)
- yarım demet maydanoz (35 g)
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (9 g)
- 1 çay kaşığı pul biber (2 g)
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- Minik minik doğranan soğana pul biber ve tuz eklenip ovulur.
- 5 dk bekletilir
- Domates, salatalık, yeşillikler minik minik doğranıp eklenir.
- Zeytinyağı ve karabiber eklenir, karıştırılır.
1 porsiyonunun enerji ve makro besin ögeleri değeri:
- 90 kalori,
- 9 g karbonhidrat,
- 3 g protein,
- 5 g yağ.
Yorumlar
Yorum Gönder