Nohut Salatası


Bugün menünde nohut salatasına yer vermeye ne dersin?
        Nohut; karbohidrat, protein, lif, demir, fosfor, potasyum, çinko ve B grubu vitaminlerinden zengin bir kurubaklagildir. Ayrıca  en çok lif içeren  kurubaklagildir. Konstipasyon (kabızlık) problemi yaşanıyorsa haftada 2 öğün kurubaklagil tüketmeye dikkat edilmelidir.
        Nohut; salata alternatifi olarak tüketildiğinde bitkisel kaynaklı demiri C vitamini ile birlikte alındığı için biyoyararlanımı (demirin emilimi) artmaktadır. Özellikle birey anemi (kansızlık) problemine sahipse demir emilimini arttıracak şekilde beslenmelidir.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut ( 120g)
  • 1 adet orta boy salatalık (120 g)
  • 1 büyük boy domates (120 g)
  • 1 diş sarımsak (3 g)
  • 1 küçük kuru soğan (75 g)
  • 1 adet limon (100 g)
  • 3-4 yaprak marul (40 g)
  • 1-2 yaprak taze nane (3 g)
  • yarım demet maydanoz (35 g)
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (9 g)
  • 1 çay kaşığı pul biber (2 g)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
Yapılışı:

  1. Minik minik doğranan soğana pul biber ve tuz eklenip ovulur.
  2. 5 dk bekletilir
  3. Domates, salatalık, yeşillikler minik minik doğranıp eklenir.
  4. Zeytinyağı ve karabiber eklenir, karıştırılır.
Tarif 3 porsiyondan oluşmaktadır.
1 porsiyonunun enerji ve makro besin ögeleri değeri:

  • 90 kalori,
  • 9 g karbonhidrat,
  • 3 g protein,
  • 5 g yağ.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Demir Emilimini Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Bulgurlu Mercimekli Biber Dolması

Tarçın Kan Şekerini Düzenler Mi?