Ekmek Cipsi Tarifi

        2013'te yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde günlük 4,9 milyon ekmek israf edilmekte....İsraf edilen ekmek miktarı ise yılda 1,79 milyar!
Bu araştırmaya göre günlük israf edilen 4,9 milyon ekmekle 4,3 milyon kişinin günlük ihtiyacı karşılanabilir!
          Evde bayat ekmekleriniz varsa bunları değerlendirebileceğiniz çok güzel bir tarifim var. Ara öğün olarak tüketebilirsiniz.Üstelik çocuklar da bayılacak bu atıştırmalığa!
 EKMEK CİPSİ




Malzemeler:
Ekmek
Sosu için:
1 yemek  kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nane
Yapılışı:
          Sos için sarımsaklar rendelenir,tüm malzemeler  bir tabakta karıştırılır. Küp küp doğranan bayat ekmeler sosla harmanlanır, yağlı kağıtlı tepsiye dökülür.
170 ͒C 'de 30 dakika pişirilir.
Dilerseniz yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Demir Emilimini Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Bulgurlu Mercimekli Biber Dolması

Tarçın Kan Şekerini Düzenler Mi?